Stedentrip IJsland

Voor een stedentrip denk je misschien niet direct aan Reykjavik als bestemming. Toch heeft deze IJslandse hoofdstad heel veel te bieden en één ding is zeker; je geniet van een hele andere omgeving! IJsland is het land van ijs en vuur en als je vanuit Reykjavik een paar uitstapjes maakt, kun je vulkanen, geisers, lavavelden, watervallen en gletsjers bewonderen!

Reykjavik; een stad van uitersten

Citytrip Ijsland
In Reykjavik ervaar je de sfeer van vroeger; je merkt aan alles dat het van oorsprong een oud vissersdorp is; de oude architectuur, de vele visrestaurants en de haven met talloze winkeltjes en de gezellige drukke vlooienmarkt. Tegelijkertijd is het een trendy cultuurstad en kun je er genieten van moderne winkels, een groot kunstmuseum (met 3 filialen!) en nog veel meer. Bovendien is IJsland koploper als het gaat om duurzame energie. Het wassenbeeldenmuseum in Reykjavik is gevestigd in één (een lege!) van de gigantische watertanks in een apart bouwwerk de Pearl genaamd. In de tanks zit geothermisch verwarmd water waarmee de Pearl in de verwarming van de stad voorziet. Bij het museum hoort ook een uitkijkplatform met café en is de moeite van een bezoek zeker waard!

Daarnaast is Reykjavik natuurlijk dé plek om te genieten van ontspanning en luxe. Net buiten de stad vindt je de Blue Lagoon met de mooi blauw gekleurde heet waterbronnen. Het geothermisch verwarmde water zou allerlei heilzame mineralen uit de diepe aarde bevatten. Of verblijf anders een dagje aan het StedentripThermale Strand van Nauthólsvik. Het zeewater is overal om IJsland behoorlijk koud, maar op deze plek wordt geothermische verwarmd water de zee ingepompt en kun je dus van een warme zee genieten!
Voor cultuur kun je naar de een concert van het Nationaal Symfonie Orkest in de concerthal Háskólabió en wil je meer weten over de vulkanische geschiedenis van IJsland, dan moet je naar de Red Rock Cinema gaan om naar de ‘Vulkaan show’ te kijken.

Je ziet dus, er zijn maar weinig steden in Europa die zo veelzijdig zijn als Reykjavik. Kies dus voor een stedentrip IJsland!