Reykjavik

Reykjavik is de trendy hoofdstad van IJsland en heeft van alles te bieden. Zo kun je er uitgebreid gaan winkelen en lekker uit eten gaan. Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek zeker waard zijn en leuke activiteiten om te ondernemen. Hieronder hebben we een top 5 voor je samengesteld.

Doen en zien in Reykjavik top 5

City Tour;

Een erg leuke manier om de stad te verkennen is op de bus te springen en je lekker laten rondrijden langs alle mooie plekjes. Een city tour met de bus duurt ongeveer 3 uur en kost zo’n € 10,-.

Hallgrímur Pétursson kerk

Kerken;

Twee van de belangrijkste bezienswaardigheden in Reykjavik zijn de kerken. De Hallgrimskirkja kerk is het symbool van de stad en heeft een aparte vormgeving. De naar Hallgrímur Pétursson (hymneschrijver) vernoemde kerk heeft een pijporgel met wel 5275 pijpen! Je hebt er een mooi uitzicht over de stad. De Kathedraal Dómkirkjan uit het eind van de 18e eeuw staat op het ‘Austuvellir’ plein midden in de stad en heeft een prachtig doopvont van de beeldhouwer Bertel Thorvaldsen.

Musea;

Er zijn een aantal interessante musea in Reykjavik; het kunstmuseum, dat over 3 locaties is verdeeld, Art Museum Kjarvalsstadir, Art Museum Ásmundarsafn en Art Museum Hafnarhús, het Nationaal Museum waar je alles kunt leren over de leefomstandigheden op IJsland in de loop der eeuwen vanaf de Vikingtijd tot nu en het Cultuurhuis, dat in één van de mooiste gebouwen van de stad gevestigd is, ontworpen door de Deense architect Johannes Magdahl Nielsen. Het museum bevat een bijzondere verzameling van IJsland’s middeleeuwse manuscripten en je leert er over de geschiedenis van het land.
De Pearl;Reykjavik

Op de Öskjuhlíð heuvel staat een zeer bijzonder bouwwerk uit 1988, de Pearl voorziet de stad van verwarming door geothermisch verwarmd water, opgeslagen in grote tanks. Eén van de tanks is niet gevuld met water maar bevat een wassenbeeldenmuseum. Er is ook een fraai uitkijkplatform met café.

Grasagardur Botanische Tuin;

Een fraai park met IJslandse planten en wandelpaden langs rotstuinen, waterpartijen en met een klein dierenpark.