Excursie IJsland

Een vakantie naar IJsland is een ware ontdekkingsreis. Het eiland is met geen enkel ander land te vergelijken en heeft zoveel te bieden dat je elke dag wel een andere excursie kunt maken en toch nog tijd te kort lijkt te komen! Wij hebben de meest indrukwekkende, populairste en mooiste excursies voor je op een rijtje gezet.

WalvisexcursieExcursies IJsland

Vanuit verschillende plaatsen in IJsland vertrekken er boten voor een walvisexcursie. Als je een walvis met eigen ogen kunt aanschouwen, besef je pas hoe gigantische deze zoogdieren werkelijk zijn. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten! Veel rederijen bieden ook de gelegenheid om te gaan zeevissen waarbij je aan het eind van de excursie je vangst, vers van de barbecue, op kunt eten.

Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is de meest bekende toeristische route van IJsland. Bij deze excursie bezoek je de imposante Gullfoss waterval, het Nationaal Park ├×ingvellir en Geysir; het hete bronnengebied met de beroemde geiser Strokkur, die wel tot 70 meter hoog de lucht in spuit.

The Blue LagoonExcursie IJsland

The Blue Lagoon is een prachtige lagune met geothermisch verwarmd zeewater en bevindt zich in het hart van een lavaveld. Het is heerlijk om je hier te ontspannen in het helderblauwe, warme en, volgens de IJslanders, heilzame water.

Vogelexcursie Vigur

Vigur is een piepklein eilandje in de Westfjorden van IJsland, maar het is het paradijs voor de vogelliefhebber. Er wonen slechts vijf mensen en duizenden vogels! Na een boottocht van een half uur kun je o.a. papegaaiduikers, noordse sterns, alken, en eidereenden spotten.
Askja vulkaanAndere mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog talloze andere mogelijkheden voor een spannende excursie op IJsland; een dagtocht naar de krater van de Askja vulkaan, een jeepsafari, een wandeling met sneeuwschoenen, een gletsjertocht, paardrijden, mountainbiken, snorkelen in een lavagrot, een dagje raften, een fietsexcursie en nog veel meer. Kortom, je krijgt je dagen wel gevuld!