Autohuur IJsland

Wil je graag IJsland op eigen houtje verkennen, dan is het een goed idee omAutohuur IJsland een auto te huren. Zo heb je de vrijheid je over het eiland te bewegen, waar en wanneer je maar wilt. Er is een 1500 km lange ringweg die via de kust helemaal om het eiland heen loopt . Wil je echter ook de kleinere wegen op, dan is het slim om een terreinwagen te huren, aangezien de meeste van deze wegen niet geasfalteerd zijn, maar aangelegd met gravel. In de winter zijn de B-wegen veelal afgesloten, en op de ringweg heb je dan echt wel sneeuwbanden nodig.

Prijzen autohuur IJsland

Een auto huren op IJsland is overigens niet goedkoop. Een kleine stadsauto kost je ongeveer ISK 7000 per dag (ca. €42 per dag) en een terreinwagen (4WD of SUV) komt al snel op ISK 12.000 per dag (ca. €73 per dag). In Reykjavik heeft het huren van een auto weinig zin, parkeren is er lastig en alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet bereikbaar. Je Nederlandse rijbewijs is tijdens een kort verblijf in IJsland gewoon geldig, maar de minimum leeftijd waarop je een auto kunt huren is 20 jaar. Er zijn diverse verhuurbedrijven op IJsland en de meeste leveren de auto rijklaar bij je af. Na gebruik kun je de auto weer bij een verhuurbedrijf afleveren, of, tegen een kleine toeslag, op Keflavik International Airport achterlaten.
Handig om te weten

De benzineprijs is op IJsland ongeveer hetzelfde als in Nederland. Aan de kuststrook zijn er  voldoende benzinestations, maar het volgende station kan soms wel 200 kilAuto ijslandometer verderop liggen. Daarom is het slim om altijd met een volle tank te vertrekken en ook 1 of 2 jerrycans met benzine in de achterbak te leggen.  In IJsland rijdt men rechts, is het dragen van een gordel is verplicht ook voor de passagiers, en het is verplicht om altijd tijdens het rijden de dimverlichting aan te doen. Bellen achter het stuur is verboden en het maximale alcoholpromillage is 0,05%. Wil je meer weten? Het Icelandic Traffic Council heeft een handige gids voor buitenlandse bestuurders uitgegeven die verkrijgbaar is bij de autoverhuurbedrijven.