Walvis Spotten in IJsland

Laat je dromen werkelijkheid worden

Is het altijd al je droom geweest om walvissen te spotten? Dan zit je op IJsland goed. Walvis spotten 2Binnen Europa behoort IJsland tot een van de top bestemmingen als het gaat om het spotten van dieren. Zo ook walvissen. Naast walvissen kun je hier ook dolfijnen, zeehonden en bijzondere vogelsoorten zien.

De beste plaats om deze prachtige dieren te spotten in IJsland is in Husavik. Deze plaats wordt ook wel de ‘Walvishoofdstad van het Noorden’, genoemd door de geweldige spotmogelijkheden. In de zomer vinden er meerdere afvaarten plaats.  Op 90% van deze tochten worden walvissen gezien.  Zo’n tocht duurt 3 uur.  Je wordt vervoerd op een traditionele vissersboot of op een rubberen boot. Deze laatste heeft als enige nadeel dat je erg vatbaar bent voor de weersomstandigheden.

Walvis spotten IJslandGeen garantie
De beste reistijd om walvissen te spotten is van april tot oktober. Gedurende deze periode zijn een kwart van alle walvisachtige te zien.  Als je geluk hebt zie je zelfs de zeldzame Blauwe Vinvis.  Hou er wel rekening mee dat tijdens een tocht er geen garantie is dat je walvissen te zien krijgt. De open natuur  is iets heel anders dan de dierentuinen die wij hier in Nederland gewend zijn.