Cruise IJsland

Als je wél houdt van avontuur en natuur, maar het toch graag wat rustig aan wilt doen, is een cruise IJsland de ideale manier van vakantie vieren. Tijdens een cruise geniet je van alle luxe die je wilt en kun je je lekker in de watten laten leggen en dankzij de weidsheid van de zee en het prachtige natuurschoon van het eiland die je tijdens de cruise ervaart, kom je helemaal tot rust.

Wat kun je verwachten tijdens een cruise IJsland?Cruise IJsland

Natuurlijk legt de boot ook regelmatig aan en dan krijg je de gelegenheid om het eiland zelf te verkennen. In IJsland doe je plaatsen aan zoals Reykjavik, Akureyi, Djupivogur, Hafnarfjordur, Isafjordur en Seydisfjordur en onderweg geniet je van de frisse lucht, rust, weidsheid en natuurlijk talloze kolonies van zeevogels! De hoofdstad Reykjavik, de baai van de rook, is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en is, met de prachtige architectuur, erg leuk om te bezoeken.

Uiteraard is een vakantie naar dit unieke eiland niet compleet zonder dat je unieke natuurwonderen aanschouwd en beleefd hebt. Vergeet vooral niet om een keer helemaal te ontspannen in de natuurlijke hete bronnen op IJsland.

Het vulkanisme op IJsland is nog zeer actief en je vind er dan ook lavavelden, kraters van actieve en slapende vulkanen, heet waterbaden en natuurlijk geisers. Sommige geisers barsten om de 8 minuten uit en met een ongelooflijke kracht spuit het hete water vanuit de binnenkant van de aarde dan de lucht in. Maar IJsland heeft als bijnaam; het land van vuur en ijs. Dat laatste komt natuurlijk Gletsjer IJslanddoor de gigantische, eeuwenoude gletsjers. Deze kun je bewandelen; zowel op de gletsjer als binnenin de ijzige gangenstelsels!
Route

Een cruise IJsland gaat vaak via Noorwegen, dan rondom IJsland en (eventueel via Edingburgh) weer terug naar huis. Je geniet van de mooie, ruige en indrukwekkende natuur van het noordelijkste stukje van Europa.