Vliegticket IJsland

Aangezien IJsland een eiland is en vrij ver van het vasteland ligt, is vliegen verreweg de makkelijkste manier om naar IJsland te reizen. Na ongeveer drie uur vliegen vanaf Schiphol, land je op vliegveld Keflavík, ongeveer 40 kilometer ten westen van de hoofdstad Reykjavik. Hieronder vind je de beste tips voor een goedkoop ijsland vliegticket.

Vliegen naar IJslandVliegreis IJsland

Tussen Amsterdam en Kevlavík vliegt alleen de IJslandse maatschappij Icelandair rechtstreeks, er zijn wel andere maatschappijen, maar dan moet je een tussenstop maken in bijvoorbeeld Duitsland of Noorwegen. Onderweg hoef je je niet te vervelen, want bij Icelandair heb je de beschikking over een modern inflight entertainment systeem, je krijgt een heerlijke maaltijd en je kunt bovendien ook nog eens tax free shoppen! Kortom, die drie uur in het vliegtuig is zo voorbij.

Wat kosten vliegtickets IJsland?

Een retourticket Amsterdam-Kevlavik heb je bij Icelandair al vanaf ongeveer € 225,-. Daarnaast is het ook mogelijk om een pakket te kopen, bijvoorbeeld een stedentrip naar Reykjavik, dan heb je het ticket en de hotelreservering voor één prijs. Zo kun je een stedentrip boeken voor € 882,- in de zomer. Dat is inclusief de retourvlucht, toeslagen, 3 hotelovernachtingen, ontbijtbuffet en een spannende excursie in de vulkaan. Ja, je leest het goed. Je gaat echt IN de vVliegen  IJslandulkaan en kunt de magmakamer bezichtigen. Het gaat om de Thrihnukagigur vulkaan in de Blafjoll Bergen op een half uurtje rijden van Reykjavik. Wil je graag zo’n stedentrip, dan is het overigens ook vaak lonend om te zoeken naar een last minute aanbieding.
Verder is het ook mogelijk om heen te vliegen en terug te varen, of andersom. De bootreis is een prachtige ervaring en onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten en van de kust van IJsland met talloze zeevogels.

Wil je graag je eigen auto of motor meenemen? Stuur deze dan mee met de veerboot en ga zelf vliegen. Zo heb je je auto altijd bij de hand en kun je in je eigen tempo IJsland verkennen en alle hoogtepunten bekijken.