Blue Lagoon

Heerlijk ontspannen in de Blue Lagoon

Vlakbij het vliegveld van IJsland vindt je het prachtige Blue Lagoon.Blue lagon Het geeft de schijn van een natuur gebied, maar het is echter aangelegd door de mensen zelf. Het is een gebied midden in een lava veld. Het water wordt vanuit een krachtcentrale gepompt en elke wordt elke 40 uur compleet ververst. Hierdoor blijft het erg hygiƫnisch. Hygiƫne is iets wat ze in IJsland heel serieus nemen. Zo is het verplicht voor je het water ingaat en wanneer je eruit komt te douchen zonder badkleding. Verder is het noodzakelijk dat je een reservering maakt bij Blue Lagoon.

Blue LagoonOveral anders

Op het moment dat je de lagune instapt zul je merken dat de temperatuur van het water overal verschilt. Zo heb je plekken waar het water koud aanvoelt en plekken waar het waterheel warm aanvoelt. Er zijn over de hele lagune zitranden waar je lekker plaats kan nemen en even helemaal tot jezelf kan komen.
Helende werking

Het water heeft een neonblauwe kleur. Dit komt door de warmte die ervoor zorgt dat er mineralen en sulfer bovendrijven in het water. Deze zorgen ervoor dat het water ook een helende werking heeft voor mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis.