Bezienswaardigheden

IJsland is eigenlijk één groot, indrukwekkend natuurgebied en bezienswaardigheid met de gletsjers, kraters, geisers, watervallen en bergen. Toch zijn er wel een aantal hoogtepunten die je tijdens je reis naar IJsland eigenlijk niet zou mogen missen. Hieronder volgen de 5 belangrijkste bezienswaardigheden van dit fantastische eiland.

The Blue Lagoon

In het hart van een lavaveld bevindt zich deze prachtige lagune. Het geothermische verwarmde water is bij de toeristen erg populair als ontspannende spa. Het water in de spa komt uit gaten die wel tot een diepte van 2000 meter de aardbol ingaan. Het warme, stomende water is blauw van kleur en heeft een heilzame werking. Het is rijk aan mineralen, zoals sulfer en silica.

Landmannalaugar

Landmannalaugar is vaak het begin- of eindpunt van populaire wandelroutes door het IJslandse Hoogland. In het gebied kun je een aantal geologische verschijnselen bewonderen, zoals bijvoorbeeld het veelkleurige rhyolietgebergte en een aantal lavavelden. Het gebied is alleen geopend van juni tot eind september.

Dettifoss

Dettifoss is een imposante waterval 44 meter hoog en 100 meter breed. Het is de grootste waterval van IJsland en langs de canyon kun je een fantastische wandelroute lopen van 34 km; van Dettifoss tot Asbyrgi. De waterval is gelegen in het natuurpark Jokulsargljufur en het heeft wel iets weg van de Grand Canyon in Arizona, Amerika.

Walvissen Spotten

Het spotten van walvissen en orka’s is een onvergetelijke ervaring. In de wateren rond IJsland, in de Noord-Atlantische Oceaan, komen diverse walvissoorten voor. Zo kun je er de Potvis, de Noordelijke Butskop, Griend, Orka, Bruinvis, Bultrug, Dwergvinvis, Gewone Vinvis, Noorse Vinvis, Witte Dolfijn, Grijze Walvis, Brydewalvis en de Blauwe Vinvis zien. De walvissen zijn trekvissen; ze zwemmen naar het noorden voor extra voedsel en daarna naar warmer water om zich voort te planten. Je hebt het meeste kans om walvissen te spotten tijdens het walvisseizoen van mei tot en met september.

Snaefellsnes

Het schiereiland Snaefellsnes is ook prachtig om te bezoeken; je ziet er weelderig groene fjorden, imposante watervallen, vulkanische pieken, steile zeekliffen, onverwacht mooie, gouden stranden en een glinsterende ijskap.